Telttur til nedtappet Nøklevann – med masse fisk!

Telttur til nedtappet Nøklevann – med masse fisk!

Nøkle01

 

Helgen 28-29 mai 2016.tok jeg og en annen fiskeglad pappa med telt, unger og masse fiskeutstyr og dro til det som vanligvis er Østmarkas mest populære vann.  Men for mange var ikke Nøklevann noe vakkert syn akkurat denne sommeren. Vannstanden var flere meter lavere enn normalt pga arbeid på demningen.

For andre – som lett blir irritert av å feste kroker i busker og trær når man skal kaste – er det en drøm å kunne stå å fiske i så åpnet landskap.

Fiskemetoden vi ville satse hardest på var meite med mort, og vi hadde både med oss noen agnfisk (fisket i vannet der tidligere) og utstyr til å fange flere.

Vi ankom plassen vi skulle campe midt på dagen. Og rigget til stenger og slikt og jeg ble litt paff da det smalt på en fisk nesten med en gang agnfisken var uti. En liten gjedde, men gleden var stor.

Nøkle02

Når man er på fisketur med unger er det viktig at det skjer litt. Og her gjorde det jo det! Og jeg hadde vel heller ikke troa på at det kom til å bli så veldig mye større gjedder å få. Nøklevann er bra på ørret, abbor og til en viss grad lake (+ at det finnes canadarøye her også), men går ikke for å være noe spesielt bra gjeddevann. Så smågjedder er helt OK.

Nøkle03

Ungene sørget for agnfisk!

 

Utover dagen fikk vi flere smågjedder og abbor i str small/medium og i det hele tatt synes vi fisket var helt OK. Hovedformålet med turen var jo at vi skulle hygge oss ute i naturen og at ungene skulle få sove i telt.

Nøkle04

Og Kristian vet å kose seg på tur:

 

Jeg kastet litt med jigg og wobbler og både abboren og smågjedda beit villig på det. Spesielt hissig var de på wobbleren.

Nøkle05

 

SÅ SKJEDDE DET!

Hver gang duppen g!år under er det jo litt spennende. Det er jo mye det kan være.  Så da duppen min gikk under tidlig på kvelden var det med litt spenning i kroppen jeg gjorde tilslag. Og nå var det faktisk motstand! Det var rett og slett en stor fisk i andre enden av snøret! Resten av gjengen kom løpende ned og turgåere stoppet opp for å se hva som skjedde. Og vi fikk raskt se hva det var som hadde bitt på. En ganske stor gjedde – veldig stor til å være i Oslomarka!

Nøkle06

Det ble en artig kamp, men til slutt fikk vi den opp på land hvor vi raskt veide fisken ( i provisorisk veienett) med 2 forskjellige vekter, tok bilder og slapp den ut igjen. Vekta var 6,8 kg! Lengen spilte ingen rolle tenkte jeg der og da, men jeg angrer litt i ettertid at jeg ikke målte den.

Nøkle07

Hadde faktisk aldri trodd jeg noen gang skulle få så stor gjedde i Nøklevann

 

Dette ga mersmak og vi fisket litt mer aktivt ut over kvelden, og fikk flere gjedder + greie abbor.

Nøkle08

He he, vannet er fortsatt vannrett selv om det er nedtappet, det var bare GoProen som sto på Wide og da blir det sånn.

 

 

Og Silje fikk gleden av å få den største abboren 710 gram og ca. 40 cm.

Nøkle09

Nøkle10

I skumringen gjorde jeg noen forsøk med wobbleren igjen i håp om at en ørret skulle bite på. (Er jo morsomt med forskjellige arter på samme tur) men igjen var det bare smågjeddene som gjøv på.

Nøkle11

Nøkle12

Alle gjeddene vi fikk, men unntak av en svært uheldig kilosgjedde, ble gjenutsatt.

Nøkle13

Natta foregikk uten dramatikk. Men den var på ingen måte lydløs. Fugler og dyr holdt et leven uten like. Spesielt var det mange småfugler som satt seg i nærmeste tre og kvitret så høyt de kunne akkurat på den tiden av døgnet jeg aller best liker å sove. Vel vel, litt nattesøvn må man ofre for at ungene skal få artige opplevelser.

Nøkle14

Dagen etterpå kom regnværet og vi var begynte å bli tomme for mat og drikke, så da takket vi for oss. Men vi var alle enige om at dette hadde vært en riktig så fin tur.

 

 

Her er en video (litt over 1 min) fra fighten med den største gjedda.

 

https://vimeo.com/168562284?ref=fb-share

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *